ATELIERE OCUPAŢIONALE

În decembrie 1997, cu ajutorul Caritas Alba-Iulia Filiala Miercurea Ciuc, am deschis un atelier ocupaţional pentru persoane cu dizabilităţi fizice şi mentale. Persoanele prestează o activitate catalogată drept terapie ocupaţională.

Image description
Atelier de lumânărit

Activitatea din atelier e desfăşurată de către 4 persoane. Ei confecţionează lumânări simple şi decorative, iar produsele sunt prezentate la expoziţii şi târguri naţionale şi internaţionale.

Image description

Atelier de ţesut

În atelier, produsele finite se realizează la războiul manual. Două persoane se ocupă cu acest lucru, una pregăteşte materia primă iar cealaltă execută produsele.

Image description

Atelier de croitorie

În atelier două persoane produc feţe de masă şi diferite textile pentru uz casnic. Produsele lor au câştigat premii la diferite ocazii, expoziţii, târguri.

Image description

Atelier de arhivare

Persoane cu dizabilităţi realizează servicii de arhivare pentru firme şi instituţii publice. Realizarea serviciilor de arhivare include numerotarea, găurirea şi filetarea documentelor. Acesta se realizează în grupuri de câte 3-4 persoane cu dizabilităţi.

Image description

Birou de consiliere regionala

Asociaţia a înfiinţat birouri de consiliere şi ateliere ocupaţionale în orasele Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc. Beneficiarii sunt persoane cu dizabilităţi din aceste oraşe şi împrejurimi. Atelierele au fost renovate şi echipate corespunzător pentru funcţionare.

Image description

Atelier de reparaţii

În cadrul Asociaţiei funcţionează în continuu un atelier pentru reparaţia echipamentelor şi dispozitivelor medicale destinate persoanelor cu dizabilităţi.