DOCUMENTE, LEGI SI NORMATIVE

După dobândirea Certificatului de Acreditare ca atelier protejat de către SECTIA “SPERANTA” de la AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP, am încheiat contracte de prestări servicii cu mai multe firme si institutii din judet si nu numai. Pe baza acestor contracte am angajat cu contract de muncă persoane cu dizabilităti.

Pe baza legii nr. 448/01.07.2008 (Sectiunea 6, Cap. V, Art. 78) acele firme si institutii, care au angajati peste 50 de persoane au obligatia să angajeze persoane cu dizabilităti într-un procent de 4%. Unde nu există posibilitatea angajării acestor persoane firmele si institutiile trebuie să plăteasca lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe tară înmultit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

Totodată aceasta lege dă posibilitatea acestor firme si institutii să achizitioneze produse de la ateliere acreditate de ANPH sau să contracteze servicii în contravaloarea sumei plătibile statului.

                                                            Documente Acreditare

termek termek termek


LEGEA 448

METODOLOGIA DE APLICARE LEGII 448

LEGISLATIE UNITATI PROTEJATE SI INSTRUCTIUNI CONTABILE

Mai multe...

Raport de activitate 2013