EVENIMENTE ŞI ACTIVITĂŢI

Asociaţia noastră s-a ocupat de organizarea diferitor activităţi de-alungul anilor, cât şi în prezent. Scopul acestor activităţi este includerea persoanelor cu dizabilităţi în diferite competiţii culturale şi sportive, unde acestia pot fi împreună cu colegii de suferinţă şi pot petrece puţin timp fără grijile de zi cu zi.

Image description
Ziua sportului
Anual organizăm ziua sportivă pentru persoane cu dizabilităţi, care este deja tradiţie, deoarece a fost ţinută 9 ani consecutiv. Participanţii (în jur de 100 de persoane), din care majoritatea sunt persoane cu dizabilităţi fizice, îşi pot măsura puterile în diferite arii ale sportului. Cu ocazia acestui eveniment transportul şi mâncarea sunt asigurate de asociaţie.

Image description
Concurs de pescuit

Tot tradiţie se poate numi şi concursul de pescuit organizat anual, fiindcă şi acest concurs a avut loc pentru a 8 oară. Participanţii (în jur de 80 de persoane), au rezultate mai mult sau mai puţin satisfăcătoare. Aşteptata ciorbă de peşte este servită în formă de gulaş, iar capturile cresc anual.

Image description Ziua deschisă

Un pas important pentru campania de sensibilizare a opiniei publice a fost Ziua deschisă, în cadrul căreia instituţiilor de stat şi instituţiilor publice le-au fost atrasă atenţia cu privire la inaccesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi în instituţii şi greutăţile cu care se confruntă aceştia pentru a avea o viaţă normală. Cu această ocazie persoanele din conducerea oraşului şi reprezentanţii bisericii au încercat să rezolve probleme de zi cu zi (acte oficiale, plata chitanţelor, etc.) stând într-un scaun cu rotile.

Image description Serviciul de transport

Asociaţia Handicapaţilor Fizici din judeţul Harghita a iniţiat un serviciu de transport pentru persoane cu dizabilităţi fizice, care este singurul de acest fel din România. Acest serviciu asigură transportul persoanelor cu dizabilitaţi, cu un microbuz dotat cu lift special pentru expertiză medicală şi alte consultaţii medicale. În prezent serviciul de transport funcţionează după programare costurile fiind suportate din Bilete Speciale de Transport eliberate de către Comisia de Expertiză Medicală.