RÓLUNK

A Szervezet megalakulásának első éveiben a tagok létszáma elérte a 2500 Hargita megyében. Ezért szükségét láttuk, hogy tanácsadást nyújtsunk és informáljuk tagjainkat a jogaikról, szakmai tájékoztatást nyújtsunk a munkahely keresésben. A Szervezet közvetítői szerepet vállal a sérültek és munkaadók között. Ezeket a tevékenységeket különböző partnerségi és együttműködési szerződésekkel valósítja meg, melyeket alapítványokkal, szervezetekkel és intézményekkel kötött (CARITAS, SOROS Oktatási Központ, Romániai Máltai Segélyszolgálat, Lazarus Alapítvány, ANPH, DJT, AJOFM, Hargita Megyei Gyerekvédelmi és Szociális Igazgatóság). Mindezek a sérültek szabad munkapiacon való elhelyezését segítik.

2018 Projektek ----------------------------------------------------------------

Image description AKADÁLYMENTESÍTETT SZÁLLÍTÁS A SÉRÜLTEKNEK
A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete akadálymentesített szállítást biztosít, a foglalkoztató muhely terápiás tevékenységeit látogató, Csíkszereda és környékén, valamint Gyergyószentmiklós és környékén élo fiatal sérülteknek. Az “AKADÁLYMENTESÍTETT SZÁLLÍTÁS A SÉRÜLTEKNEK” projektet Hargita Megye Tanácsa támogatja a Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatoságán keresztül.

2018 Projektek ----------------------------------------------------------------

Image description „EGYÜTT EGYMÁSÉRT” Integráció- és Közösségépítő tábor
A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete a Szent Gellért Alapítvány szelterszi menedékházában, július 29-31 között tábort szervez az „EGYÜTT EGYMÁSÉRT” nevű projekt keretén belül. A projekt célja egy olyan Integráció- és Közösségépítő tábor szervezése, mely a sérülteket, de különösen a fizikai sérülteket érintik, hagyományörző tevékenységek és hagyományörző sport játékok segítségével. A tábor a KCSSZ és a Handicap közös rendezvénye.

2%-OS KAMPÁNY -----------------------------------------------------------

Image description

Adományozza adója 2%-át a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének! Ez az adomány nem kerül semmibe az adófizetőknek! Csak egy űrlapot kell kitölteni és benyújtani az adóhivatalhoz a bejelentési határidőig. Ha nem ezt a lehetőséget választja, az összeget az állam veszi át és kezeli. Ön adományozhatja adója két százalékát (2%) a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------