RÓLUNK

A Szervezet megalakulásának első éveiben a tagok létszáma elérte a 2500 Hargita megyében. Ezért szükségét láttuk, hogy tanácsadást nyújtsunk és informáljuk tagjainkat a jogaikról, szakmai tájékoztatást nyújtsunk a munkahely keresésben. A Szervezet közvetítői szerepet vállal a sérültek és munkaadók között. Ezeket a tevékenységeket különböző partnerségi és együttműködési szerződésekkel valósítja meg, melyeket alapítványokkal, szervezetekkel és intézményekkel kötött (CARITAS, SPEKTRUM Oktatási Központ, Romániai Máltai Segélyszolgálat, ANPD, DJT, AJOFM, Hargita Megyei Gyerekvédelmi és Szociális Igazgatóság). Mindezek a sérültek szabad munkapiacon való elhelyezését segítik.

2019 Projektek ----------------------------------------------------------------

Image description VII. Családok Adventje a KCSSZ-Családláncca
A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, a Csíki Anyák Egyesülete és a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért civil szervezetek közreműködésével, idén is megszervezi a hagyományossá vált karácsonyváró rendezvényét, a Családok Adventjét a KCSSZ-Családlánccal, 2019 december 14-én, Csíkszeredában. A rendezvény, amely 7. alkalommal kerül megrendezésre a József Attila Általános Iskola sporttermében (2. számú épület, Testvériség sugárút 20 sz.), családoknak szól, teret biztosít a közös játékra, kézműveskedésre minden résztvevő számára, legyen az felnőtt vagy gyerek, fogyatékkal élő, szociálisan hátrányos helyzetű vagy nagycsaládos. Lesz arcfestés, ugráló, csúszda, fakörhinta és különböző kulturális előadások. Bővebb információkért hívják a 0734-158299-es mobilszámot. A program a KCSSZ és a Handicap közös rendezvénye.

2%-OS KAMPÁNY -----------------------------------------------------------

Image description

Adományozza adója 2%-át a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének! Ez az adomány nem kerül semmibe az adófizetőknek! Csak egy űrlapot kell kitölteni és benyújtani az adóhivatalhoz a bejelentési határidőig. Ha nem ezt a lehetőséget választja, az összeget az állam veszi át és kezeli. Ön adományozhatja adója két százalékát (2%) a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------