OKTATÁS

Adományba kapott számítógépekből 2001 tavaszán sikerült egy e-mail hálózatot kiépítenünk. A megye különböző helységeiben élő sérültek a hálózat segítségével kapcsolatot tarthatnak más sérültekkel és a nagyvilággal.

Image description Számítógép kezelői tanfolyam

A hálózatban való személyeknek sikerült, a megfelelő anyagi támogatás biztosításával, számítógép-kezelői tanfolyamokat szervezni. A tanfolyamok alkalmával a résztvevőknek sikerült elsajátítani Windows operációs rendszer alapjait és megismerni a szövegszerkesztés alapfokú ismereteit. Az egy hetes tanfolyamon biztosítva van a résztvevok étkezése, szállása és a számítógépek, melyet a tanfolyam végén haza visznek.

Image description

Angol Tanfolyam

A nagyvilággal való kapcsolattartás, valamint a mindennapi életben való érvényesűlés alapfeltételének számít egy alapfokú angol tudás. Ennek érdekében szerveztünk egy angol nyelv tanfolyamot közösen más mozgássérülttekkel foglalkozó szervezetekkel.

Image description
A tanfolyamok sikere...

A tanfolyamok sikere és a résztvevők visszajelzései alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy szükséges más tanfolyamok megszervezése. Ezért rövid időn belül az igényeknek megfelelően szerveztünk egy számítógépes előkönyvelési tanfolyamot és egy segédprogramozói tanfolyamot, majd 2008-ban is sikerült megrendezni egy informatika tanfolyamot HIV vírussal fertozött fiataloknak.